• blog
  • Příspěvek: Jak polepit auto, aby vypadalo úžasně?

Jak polepit auto, aby vypadalo úžasně?

Návod na to jak aplikovat fólii na vaše auto jsme pro vás sepsali již v jednom z předchozích článků. Dnes se podíváme na druhy polepů, kterými lze auto vizuálně vyladit, podle čeho se mezi nimi orientovat a jaký vybrat, abyste měli auto přesně podle vašich představ.

Dekorační nebo reklamní polepy na auto

V první řadě se zamyslete, zda vámi vybraný polep bude sloužit čistě jako dekorace vašeho auta, nebo se bude jednat o reklamní sdělení.

V případě, že si chcete auto polepit pouze za účelem vylepšení jeho vizáže, sáhněte po polepech v barvách, které ladí s lakem vašeho vozidla. Co se samotného designu polepu týče, fantazii se meze nekladou. Obecně platí, že čím originálnější polep, tím vyšší pravděpodobnost, že vaše auto jen tak někdo nepřehlédne. Pokud bude polep obsahovat i text, dbejte zvýšené opatrnosti ve správnosti gramatiky! A naše doporučení ohledně volby textů zní – vyhněte se hanlivým či nenávistným výrokům.

U reklamních polepů si nezapomeňte správnost sdělení nechat pro jistotu překontrolovat marketingovým oddělením dané společnosti, kterou budete vozit na autě. Zejména u kontaktních údajů, jako jsou jméno značky/společnosti, telefonní číslo, případně adresa nebo odkaz na webové stránky, je při tvorbě grafického návrhu potřeba dbát zvýšené opatrnosti. Překlepy nebo hrubky nepřichází v úvahu. Po vizuální stránce volte nápadité, elegantní designy, které zaujmou na první pohled. U písma pak popřemýšlejte nad atraktivním stylem a adekvátní velikostí, aby byl nápis dobře a rychle čitelný. Tím docílíte, že si reklamu na vašem autě přečte co nejvíce potenciálních zákazníků.

Umístění polepů

Kapota, boční dveře, zadní část auta, to všechno je vhodný prostor pro vaše polepy. V případě výběru umístění je opět potřeba se zamyslet, co je jeho hlavním účelem. Pokud jde jen o tuning vzhledu auta, místo polepu záleží na vaší vizi. Obecně však platí, že polepu na kapotě si nejvíce všimnou kolemjdoucí, na zadní části auta zase účastníci dopravy a boky auta jsou velice dobře viditelné ve většině situací z každého úhlu. U reklamních sdělení proto doporučujeme dát důležité kontakty na zadní část auta nebo na boční dveře.

Nechte si pomoct odborníky

Ať už se rozhodnete pro polep auta za jakýmkoliv účelem, aplikaci fólie je potřeba věnovat opravdu velkou dávku opatrnosti a pečlivosti. Pokud si nejste jisti, zda to zvládnete sami, neváhejte se obrátit na náš tým profesionálů. Rádi vám pomůžeme a připravíme potisk přímo na míru vašim potřebám.

Adam Šedý

Jsem specialista na dopravní značení. Při výrobě dopravních značek osobně dohlížím na kvalitu zpracování. Rád pomohu v této oblasti i vám.