• blog

Články blogu

Společná stezka pro chodce a cyklisty – jak se na ní chovat?

Cyklistické a pěší stezky skýtají vítaný prostor pro procházku, projížďku i odpočinek. Snadno se na nich ale mohou utvořit chaotické a nebezpečné situace, když se jednotliví účastníci neřídí základními pravidly pro její používání.

V dnešním článku se proto podíváme na to, jak se na společné stezce chovat, aby bylo toto místo bezpečné a zábavné pro všechny zúčastněné.

Číst celý článek...

Historie dopravních značek a dopravního značení

Dopravní značky: vídáme je denně na silnicích a často je automaticky následujeme bez toho, aniž bychom jim věnovali zvláštní pozornost. Odkud se ale značky, které udávají řád a smysl dopravnímu provozu, vzaly?

Jaká je historie těchto každodenních pomocníků v silničním provozu? Na to se podíváme v dnešním článku.

Číst celý článek...

Jak bezpečně jezdit v zimě?

Zima je v plném proudu, a pokud máte řidičák už nějaký ten rok, určitě víte, že jízda v zimě rozhodně není jen o zimních pneumatikách. Stejně důležitá je také kontrola a příprava vozidla ještě předtím, než se vůbec vydáte na silnici.

Pro nováčky, kteří v zimě auto raději nechávají v garáži, i pro ostřílené řidiče, kteří si chtějí osvěžit znalosti, přinášíme několik praktických tipů, jak v zimě bezpečně jezdit a vyvarovat se kolizím.

Číst celý článek...